Szerző: Ady Krisztián

2005. május 12. 13:03

Drasztikusan növeli kompakt fényképezőgépe felbontását az Olympus

[Clubic.com] Júliustól lesz kapható az Olympus legújabb ľ DIGITAL 800 digitális fényképezőgépe, mely az 500-as modell víz- és ütésálló kialakítását és kompatkt méreteit örökíti tovább. A 800-as szám az új kamera hatalmas, 8 megapixeles felbontásra utal.

[Clubic.com] Júliustól lesz kapható az Olympus legújabb µ DIGITAL 800 digitális fényképezőgépe, mely az 500-as modell víz- és ütésálló kialakítását és kompatkt méreteit örökíti tovább. A 800-as szám az új kamera hatalmas, 8 megapixeles felbontásra utal.

A 6,5 cm-es képátlójú LCD-kijelző ezen a modellen is megtalálható, de az azonos külső lényegesen "érzékenyebb" belsőt takar. Ez szó szerint értendő, hiszen a 8 megapixeles változat már 800 vagy szélsőséges esetben 1600-as ISO érzékenységgel is segítheti a fényszegény környezetben történő fotózást. Ezekben az esetekben azonban a digitálisan rögzített kép maximális felbontása 3 megapixel lehet csupán.

A micro; 800 digitális fényképezőgép 3x-os optikai zoomja 19 különböző felvételi mód segítségével varászolhatja az xD-Picture memóriakártyára a képeket, de pár felvétel erejéig a beépített 19 megabájtnyi memória is használható. A videofelvételi funkción is tuningoltak is egy kicsit, míg az 500-as modell csak 320 x 240 pixeles mozgóképek rögzítésére volt képes, a 800-as már 640 x 480 pixeles videókat is rögzíthet.

A júliusban körülbelül 500 euróért megvásárolható fényképezőgép kék és ezüst színekben lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról