Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 12. 09:20

Népszerűek az olcsó AMD processzorok

Növelte piaci részesedését az első negyedévben az AMD -- derül ki a Mercury Research által közzétett adatokból. A második számú processzorgyártó az eladások 16,9 százalékát adta, ami éves szinten 1,9 százalékpontos, negyedéves szinten pedig 0,3 százalékpontos emelkedést jelent. Eközben az Intel enyhe visszaesés után 81,7 százalékos piaic részesedést ért el.

[HWSW] Növelte piaci részesedését az első negyedévben az AMD -- derül ki a Mercury Research által közzétett adatokból. A második számú processzorgyártó az eladások 16,9 százalékát adta, ami éves szinten 1,9 százalékpontos, negyedéves szinten pedig 0,3 százalékpontos emelkedést jelent. Eközben az Intel enyhe visszaesés után 81,7 százalékos piaic részesedést ért el.

Dean McCarron, a Mercury elemzője úgy véli, az AMD elsősorban alsó kategóriás processzorainak köszönheti a sikerét, miközben a szerverekbe és munkaállomásokba szánt, nagyobb nyereséget hozó Opteronok eladásai csak "lassan de biztosan" emelkednek. Az Intel főképp a notebookok iránti megnövekedett keresletből profitál, a vállalat az első negyedévben rekordszámú mobil processzort szállított le.

Összességében tehát míg az AMD főként olcsó chipjeivel szerez vevőket, az Intel a drágább mobil lapkái segítségével nagyobb nyereséghez jut. McCarron szerint a tavalyi negyedik negyedévhez hasonlóan most is kivételesen erős volt a kereslet a hordozható PC-k iránt. "Nagy eltérés látszik a normális trendektől. A számok egy nagy piaci változást jeleznek" -- mondta az elemző.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról