Szerző: Ady Krisztián

2005. május 10. 09:13

Újabb európai országokból érhető el az Apple online zeneboltja

Az Apple tegnap újabb európai orszgágokból tette elérhetővé online zeneboltját, az iTunes Music Store immáron Dániából, Norvégiából, Svédországból és Svájcból is elérhető. Ezen országok regisztrált lakói több mint 1000 független kiadó dalai közül válogathatnak kedvükre.

[HWSW] Az Apple tegnap újabb európai orszgágokból tette elérhetővé online zeneboltját, az iTunes Music Store immáron Dániából, Norvégiából, Svédországból és Svájcból is elérhető. Ezen országok regisztrált lakói több mint 1000 független kiadó dalai közül válogathatnak kedvükre.

Négy új bolt

A négy új iTunes Music Store zenebolt tovább erősíti az Apple piacvezető pozícióját: az amerikai vállalat eddig is több mint 70 százalékos részesedéssel bírt a globális online zenepiacon. Az iTunes felhasználók több mnt 400 millió dalt töltöttek le számítógépükre vagy iPod lejátszójukra a zenebolt indulása óta, mely már 19 országból érhető el.

A svájci zenebolt beindítását egy speciális promóció is kíséri, az Apple és a UBS minden svájcinak egy-egy ingyenesen letölthető dalt biztosít az iTunes zeneboltban, amennyiben megvásárolja a UBS "UBS Generation" vagy "UBS Campus" csomagjait. A UBS zeneletöltő kártyákat árusít az országban, melyek a mobilok prepaid kártyájához hasonló vásárlást tesznek lehetővé az Apple zeneboltjában.


A legkisebb iPod, az iPod shuffle

1,5 millió dal

Az iTunes Music Store a legnagyobb zenebolt az interneten: az Apple és a kiadók több mint 1,5 millió letölthető dalt kínálnak a vásárlóknak az Egyesült Államokban, de a világ egyéb részein is legalább 1 millió zeneszámot lehet megvásárolni a lokalizált boltokból. Az új európai üzletek a Kent, a Stereophonics és a The Cardigans exkluzív számaival csalogatják a vásárlókat. Az iTunes Music Store nem csak Apple Macintosh számítógépekről használható, hanem a windowsos iTunes kliens letöltését követően PC-kről is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról