Szerző: Ady Krisztián

2005. május 6. 09:29

Feltörték a Sony PlayStation Portable konzol játéklemezeit

[Engadget] A Paradox néven ismert cracker-csoport már mérget vehet arra, hogy a Sony főellenségként tekint a tagokra: a csoport ugyanis Sony PlayStation Portable játékokat tett elérhetővé az interneten. A Paradox feltörte a PSP speciális UMD lemezének védelmét és ISO formátumban közzétette a Wipeout: Pure US, Ridge Racers (japán verzió) és Vampire Chronicles: The Chaos Tower (japán verzió) játékokat a warez szervereken.

[Engadget] A Paradox néven ismert cracker-csoport már mérget vehet arra, hogy a Sony főellenségként tekint a tagokra: a csoport ugyanis Sony PlayStation Portable játékokat tett elérhetővé az interneten. A Paradox feltörte a PSP speciális UMD lemezének "védelmét" és ISO formátumban közzétette a Wipeout: Pure US, Ridge Racers (japán verzió) és Vampire Chronicles: The Chaos Tower (japán verzió) játékokat a warez szervereken.

A feltörés tulajdonképpen nem volt nehéz, a játékok ugyanis szabványos, ISO-9660 formátumban foglalnak helyet az UMD lemezeken, az azonban talány, hogy a Paradox miképpen fért hozzá a lemezek teljes, bitről bitre olvasott tartalmához. A csoport lépése egyelőre csak az első a PlayStation Portable kalózjátékok megjelenése felé vezető úton, a lemásolt játékokat ugyanis egyelőre csak CD-lemezekre vagy DVD-kre lehet kiírni, UMD-lemezekre -- íróberedezés híjján -- nem, így játékkonzolokban sem lehet használni őket.

A megszerzett játékok kódja ugyanakkor a hozzáértők számára fontos adatokat tartalmazhat, visszafejtését követően ugyanis a Sony konzol féltett titkaiba mutathat bepillantást. A Sony Computer Entertainment Europe nemrég jelentette be, hogy a PlayStation Portable csak szeptember elsejétől lesz kapható Európában. A konzol induló, ajánlott végfelhasználói ára várhatóan 249 euró lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról