Szerző: Ady Krisztián

2005. április 26. 14:26

Ráncfelvarrott változatot dob piacra 5140-es sportos mobiljából is a Nokia

A 6230-as sikermodellhez hasonlóan a Nokia felfrissített változatot dob piacra 5140-es telefonjából, az aktív, sportos életet élők számára kínált mobiltelefonból. A por és fröccsenő víz ellen védő házzal rendelkező 5140i mobiltelefon várhatóan nettó 200 eurós áron lesz hamarosan megvásárolható Európában.

[HWSW] A 6230-as sikermodellhez hasonlóan a Nokia felfrissített változatot dob piacra 5140-es telefonjából, az aktív, sportos életet élők számára kínált mobiltelefonból. A por és fröccsenő víz ellen védő házzal rendelkező 5140i mobiltelefon várhatóan nettó 200 eurós áron lesz hamarosan megvásárolható Európában.

A Nokia 5140-es terméke volt az első olyan mobil 2003. novemberi bemutatásakor, mely támogatta a push-to-talk szolgáltatásokat. Az új változat számos extra alkalmazással csábítja a sportok kedvelőit, a "Fitness Coach" alkalmazás például egy személyi trénert varázsol a zsebünkbe.

A segédprogram képes akár MMS-ben vagy SMS-ben kapott és küldött sporteredmények összehasonlítására. A telefon támogatja a Nokia Xpress audioüzenet-küldő szolgáltatásokat is. A 6230-as telefon felújított változatával ellentétben az 5140i továbbra is VGA felbontású kamerával büszkélkedhet.

A Nokia telefonját a professzionális sportolók is alkalmazhatják eredményeik elemzésére, az 5140i például összeköthető a Polar felsőkategóriás csuklószámítógépeivel, a rögzített adatok áttölthetők a telefon memóriájába, majd ott grafikus ábrák segítségével is feldolgozhatók. A Nokia 5140i a Polar Running Computer S625X, Cycling Computer S725, Polar AXN 500, AXN 700 és Fitness F55 számítógépek jeleit képes fogadni.

A Nokia sajtóközleménye szerint az 5140i a vállalat első olyan telefonja, mely az EU új környezetvédelmi szabályozásának életbe lépését megelőzően egy évvel már megfelel az előírásoknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról