Szerző: Ady Krisztián

2005. április 21. 12:36

Két új digitális tükörreflexes fényképezőgép a Nikontól

Két új digitális, félprofesszionális tükörreflexes digitális fényképezőgéppel hasítana nagyobb szeletet a Canon által vezetett kamerapiacból a Nikon. A japán vállalat a felújított D70s és az új D50 modellekkel bizonyítja a vásárlók számára, hogy ebben a piaci szegmensben is képes versenyképes kamerát piacra dobni.

[HWSW] Két új digitális, félprofesszionális tükörreflexes digitális fényképezőgéppel hasítana nagyobb szeletet a Canon által vezetett kamerapiacból a Nikon. A japán vállalat a felújított D70s és az új D50 modellekkel bizonyítja a vásárlók számára, hogy ebben a piaci szegmensben is képes versenyképes kamerát piacra dobni.

A két "belépő szintű" digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) a tavaly piacra dobott Nikon D70-ből építkezik. Az ergonómikusabb, jobban kézreálló házat kapott gépek 6,1 megapixeles érzékelőt tartalmaznak, melynek adatait gyorsabb képfeldolgozó processzor alakítja át állóképpé. Az öt pontos autófókusz segédfénnyel is rendelkezik és képes felismerni az emberi arcot, egyszerűbb potréfotózást biztosítva.

A két digitális fényképezőgép a bekapcsolástól számított 0,2 másodperc alatt kész az első fénykép rögzítésére, melyet a két hüvelykes LCD-kijelzőn is figyelemmel kísérhetünk. A D50 jelölésű fényképezőgép 2,5 képet készíthet el másodpercenként, akár 137 képet tartalmazó sorozatban, míg a D70s 3 képet rögzíthet 144 képen keresztül. A képeket Secure Digital memóriakártyára mentik a kamerák, akár RAW, tömörítetlen formátumban is.


Nikon D70s és az ezüst D50

A záridők terén is akad némi különbség a két kamera között, a D70s 1/8000 - 30 másodperces záridő mellett készíthet képeket, míg a D50 1/4000-es értékig mehet csak le, a felső határ azonban ugyanúgy 30 másodperc. Mindkét fényképezőgépnek cserélhető az objektívje és kompatibilis az új SF és DX Nikkor objektívekkel is.

A kompakt készülékről váltók számára ajánlott D50 júniustól lesz elérhető 1060 eurós áron (alap objektívet tartalmazza) Európában, míg a D70-et leváltó Nikon D70s 1250 euróba kerül majd a mellékelt AF-S DX Nikkor 18-70mm/3,5-4,5 zoomos objektívvel együtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról