:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 18. 13:46

Magyarországon is kapható a Microsoft új vállalatirányítási rendszere

A Microsoft Magyarország bejelentette a Microsoft Navision 4.0 magyarországi bevezetését. A kis- és középvállalatoknak szánt vállalatirányítási rendszert 2002 óta forgalmazza a Microsoft, ekkor vásárolta fel az alkalmazást eredetileg fejlesztő dán Navisiont.

[HWSW] A Microsoft Magyarország bejelentette a Microsoft Navision 4.0 magyarországi bevezetését. A kis- és középvállalatoknak szánt vállalatirányítási rendszert 2002 óta forgalmazza a Microsoft, ekkor vásárolta fel az alkalmazást eredetileg fejlesztő dán Navisiont.

Új funkciók

A Navision 4.0 legfontosabb újdonságai közé tartozik az üzleti analitika funkció, ami előre definiált üzleti mutatói, valamint egyszerűen összerakható elemzései révén gyors betekintést gyújt a vállalat működésébe. Segítségével értékesítési és beszerzési terv is készíthető, melyek az elemzési folyamatok során egyszerűen összevethetők a tényadatokkal. A rendszer gyártástámogató modulja is erőteljes fejlesztésen esett át. Új eszközöket kínál mind az egyszerű összeszerelés, mind pedig az összetett gyártási folyamatok támogatására.

A Navision 4.0 a már megszokott felületet kínálja a felhasználók számára, hiszen az új rendszer a Microsoft Office Outlook kezelőfelületével megegyező megjelenést kapott, mely a felhasználó igényei szerint egyszerűen testreszabható. A Microsoft Navision 4.0 révén az eddigieknél nagyobb integráció valósítható meg a Microsoft más alkalmazásaival és technológiáival. Az üzleti analitika erősen épít az SQL szerver funkcióira és a Microsoft Office Excel pivot tábla adta elemzési lehetőségekre, a CRM funkciók pedig mélyen integrálhatók a Microsoft Office Outlook és ezen keresztül a mobil eszközök névjegykártyák, feladatok, és naptár funkcióival.

Bevezetés EU-s pályázati pénzből

"Az IDC felmérése szerint a Microsoft Business Solutions az elmúlt két és fél év alatt a hazai kis- és középvállalatok legnagyobb ERP szállítójává vált" -- mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "A Microsoft Navision 4.0 bevezetésével olyan vállalatirányítási rendszert kínálhatunk a hazai kis- és közép vállalatok számára, amely még inkább leegyszerűsíti az információk kezelését, hatékonyabbá teszi az üzletvitel menetét és hozzájárul ezen cégek piaci növekedéséhez."

"A Navision 4.0 bevezetése most azért is aktuális, mert számos olyan EU-s és kormányzati pályázat (GVOP) vált elérhetővé nemrég, melyek lehetőséget adnak, hogy a kis- és középvállalatok forrást szerezzenek technológiájuk fejlesztésére és termelékenységük növelésére" -- tette hozzá Vityi.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.