:

Szerző: Ady Krisztián

2005. április 19. 12:28

Kinyírja a Javát a legújabb Mac OS X frissítőcsomag

[News.com] Haragosak a Macintoshon dolgozó webfejlesztők és az egyszerű felhasználók is: az Apple ahelyett, hogy problémákat szüntetett volna meg legújabb rendszerfrissítő csomagjával, néhány gépen egyszerűen használhatatlanná tette a Java környezetet. A pénteken elérhetővé tett 10.3.9-es szervizcsomag valószínűleg az utolsó nagyobb Mac OS X frissítés a 10.4-es Tigris április végi megjelenése előtt.

[News.com] Haragosak a Macintoshon dolgozó webfejlesztők és az egyszerű felhasználók is: az Apple ahelyett, hogy problémákat szüntetett volna meg legújabb rendszerfrissítő csomagjával, néhány gépen egyszerűen használhatatlanná tette a Java környezetet. A pénteken elérhetővé tett 10.3.9-es "szervizcsomag" valószínűleg az utolsó nagyobb Mac OS X frissítés a 10.4-es 'Tigris' április végi megjelenése előtt.

Hivatalosan is elismerték

Az Apple Computer tegnap hivatalosan is elismerte, hogy a Mac OS X 10.3.9 csomag telepítését követően néhány rendszeren problémák tapasztalhatók a Java alkalmazások futtatásával. A javás programokat tartalmazó oldalakon kilép a Safari böngésző, az önállóan futó javás alkalmazások pedig vagy kilépnek, vagy el sem indulnak.

Az Apple szóvivője szerint a vállalat továbbra is elérhetővé teszi weboldalán keresztül a frissítést, mindeközben a vállalat weboldalán jelenleg sem olvasható figyelmeztetés ezzel az elismert problémával kapcsolatban. A visszajelzések szerint a hibát mind a G4-es processzorokat alkalmazó PowerBook noteszgépeken, mind a G5-ös processzorokat futtató iMac-eken is tapasztalják.

Átmeneti megoldás

Az Apple tájékoztatása szerint egyelőre egyetlen megoldás van a probléma kikerülésére: újra kell telepíten a terméktámogatási weboldalról elérhető Java 1.4.2 Update 2 frissítést, illetve a 2005-002-es biztonsági frissítőcsomagot. Azt, hogy a hiba érinti-e saját rendszerünket a 10.3.9-es pack telepítését követően, egyszerűen kideríthetjük: elegendő csupán beírni a terminálba a 'java -version' utasítást. Amennyiben a végeredmény egy 'segmentation fault' hibaüzenet, akkor a rendszerünkön sem működik megfelelően a Java komponens.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.