Szerző: Ady Krisztián

2005. április 11. 10:24

Kisméretű írható és újraírható DVD-lemezt dob piacra a Verbatim

A Verbatim bejelentette, hogy könnyen hordozható, kisméretű írható DVD-lemezeket dob piacra. A 8 cm-es átmérőjű lemezeket eddig főként digitális kamkorderekben használták, a Verbatim írható és újraírható (DVD-R/-RW) lemezei viszont elsősorban az adatok tárolását, hordozását könnyíthetik meg.

[HWSW] A Verbatim bejelentette, hogy könnyen hordozható, kisméretű írható DVD-lemezeket dob piacra. A 8 cm-es átmérőjű lemezeket eddig főként digitális kamkorderekben használták, a Verbatim írható és újraírható (DVD-R/-RW) lemezei viszont elsősorban az adatok tárolását, hordozását könnyíthetik meg.

A Verbatim Mini DVD-R lemezei akár 4x-es sebességgel, míg az újraírható lemezek maximálisan 2x-es sebességgel, 15 perc alatt tölthetők meg adattal. A lemezek kapacitása csupán töredéke a teljes, 12 cm-es DVD-korongokénak, a 8 cm-es lemezekre "csupán" 1,4 gigabájtnyi adat rögzíthető.

Az 1,4 gigabájtnyi tárolókapacitás 30 percnyi DVD-minőségű videó, illetve két teljes CD-lemez tartalmának rögzítésére elegendő. A mini lemezekre rögzített adatok védelméről a Verbatim HardCoat ScratchGuard felülete gondoskodik, ezzel az új bevonattal a lemezek körülbelül 50x ellenállóbbak a mindennapos igénybevételeknek, mint a bevonat nélküli változatok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról