Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 5. 14:10

Újabb spammereket fogtak perbe az Egyesült Államokban

A floridai főügyész elindította az első pert spammerek ellen, korábban a szövetségi államban erre még nem volt példa. A két férfit e-mailben üzletszerűen elkövetett csalással vádolják. A 25 éves Scott Filary és a 34 éves Donald Townsend az elmúlt évek során összesen több mint 65 ezer kéretlen reklámlevelet küldtek ki, ezek közül 48 ezret azután, hogy életbe lépett az amerikai spamtörvény, amely szigorúan tiltja a megtévesztő vagy hamis tárgysor használatát, illetve a nemlétező címről történő levélküldést. A két férfit a legrosszabb esetben akár 24 millió dollárra is büntethetik.

[HWSW] A floridai főügyész elindította az első pert spammerek ellen, korábban a szövetségi államban erre még nem volt példa. A két férfit e-mailben üzletszerűen elkövetett csalással vádolják. A 25 éves Scott Filary és a 34 éves Donald Townsend az elmúlt évek során összesen több mint 65 ezer kéretlen reklámlevelet küldtek ki, ezek közül 48 ezret azután, hogy életbe lépett az amerikai spamtörvény, amely szigorúan tiltja a megtévesztő vagy hamis tárgysor használatát, illetve a nemlétező címről történő levélküldést. A két férfit a legrosszabb esetben akár 24 millió dollárra is büntethetik.

A vádiratban az áll, hogy a két férfi által szétküldött levelek összesen 75 olyan weboldalt hirdettek, amely törvénysértő tevékenységet folytatott, például jogtalanul adott el dohányárut, gyógyszereket vagy filmeket kínált letöltésre. "A spam önmagában is illegális, de a helyzetet súlyosbítja, hogy floridai polgárokat akartak becsapni. A floridai spamellenes törvényeket épp az ilyen esetek megakadályozására hozták létre" -- mondta az állami főügyész, Charlie Crist, hozzátéve, hogy a tettesek azonosításában nagy szerepet játszott a Microsoft, amelynek szakemberei a spammerek nyomára vezettek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról