HWSW

Szabadalmat sért a Sony PlayStation

[News.com/WSJ] Szabadalombitorlás miatt elmarasztalta a bíróság a Sonyt és arra utasította, hogy függessze fel PlayStation, valamint PlayStation 2 konzoljainak, a hozzájuk tartozó DualShock játékvezérlőknek, valamint 47 szoftvernek amerikai árusítását. A japán vállalat termékei a kaliforniai Immersion szabadalmát sértik, amelyek a kontroller rezgésével kapcsolatosak. A bíróság emellett 90,7 millió dollár megfizetésére is kötelezte a Sonyt.

[News.com/WSJ] Szabadalombitorlás miatt elmarasztalta a bíróság a Sonyt és arra utasította, hogy függessze fel PlayStation, valamint PlayStation 2 konzoljainak, a hozzájuk tartozó "DualShock" játékvezérlőknek, valamint 47 szoftvernek amerikai árusítását. A japán vállalat termékei a kaliforniai Immersion szabadalmát sértik, amelyek a kontroller rezgésével kapcsolatosak. A bíróság emellett 90,7 millió dollár megfizetésére is kötelezte a Sonyt.

A japán vállalat közöle, hogy fellebbezni fog és egyelőre nem függeszti fel sem az érintett termékek árusítását, sem pedig a kártérítést nem fizeti ki. A Sony bejelentette, hogy a világszerte nagy sikerrel bemutatott PlayStation Portable hordozható konzol nem érintett a szabadalombitorlási perben. Az Immersion még 2002-ben perelte be a Sonyt és a Microsoftot az erővisszacsatolásos (force fedback) technológiával kapcsolatban. A Microsoft végül peren kívül megállapodott az Immersionnel.

A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/28560/szabadalmat-sert-a-sony-playstation.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2005. március 28. 16:41
Rovat: vállalati it