Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 25. 11:54

Új, energiatakarékos AMD Opteron

[xbit-labs] Az AMD bemutatta kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 248 HE lapkáját. A 2,2 GHz-en működő chip nevében a HE az alacsony hőleadásra utal, a 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzor 55 Wattba belefér. Az Opteron 248 HE érdekessége az új gyártástechnológia mellett, hogy támogatja az 1000 MHz-es Hypert-ransport interfészt és az SSE3 utasításkészletet, a HE családban erre eddig még nem volt példa.

[xbit-labs] Az AMD bemutatta kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 248 HE lapkáját. A 2,2 GHz-en működő chip nevében a HE az alacsony hőleadásra utal, a 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzor 55 Wattba "belefér". Az Opteron 248 HE érdekessége az új gyártástechnológia mellett, hogy támogatja az 1000 MHz-es Hypert-ransport interfészt és az SSE3 utasításkészletet, a HE családban erre eddig még nem volt példa.

A visszafogott hőtermelésú processzort a vállalat elsősorban kisméretű szerverek, például blade kiszolgálók, vagy munkaállomások építéséhez ajánlja. Az AMD emellett rendelkezik egy még alacsonyabb hőtermelésű szerverprocesszor-családdal is, az Opteron EE jelzésű lapkák ugyanis tartósan is legfeljebb 30 Wattot adnak le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról