Szerző: Ady Krisztián

2005. március 24. 12:34

BIOS-frissítés kellhet az új AMD Athlon 64 processzorok használatához

[Xbit labs] Az AMD képviselője hivatalosan is elismerte az Xbit labsnak, hogy az új, E revíziójú, SSE3 utasításkészletet is támogató és fejlettebb gyártástechnológiával készülő Athlon 64 processzorok használatához szükség lehet az alaplap BIOS-frissítésére. A vállalat szerint nincs más akadálya az új processzorok régi alaplapokban történő alkalmazásának.

[Xbit labs] Az AMD képviselője hivatalosan is elismerte az Xbit labsnak, hogy az új, "E" revíziójú, SSE3 utasításkészletet is támogató és fejlettebb gyártástechnológiával készülő Athlon 64 processzorok használatához szükség lehet az alaplap BIOS-frissítésére. A vállalat szerint nincs más akadálya az új processzorok régi alaplapokban történő alkalmazásának.

"Az alaplapoknak friss BIOS-ra van szükségük, hogy támogassák az új AMD Athlon 64 processzorokat. Az új darabok 90 nanométeres technológiával készülnek, SSE3 támogatással és néhány memóriavezérlőt érintő javítással rendelkeznek, valamint más az OPN azonosítójuk" -- mondta Damon Muzny, az AMD szóvivője az X-bit labsnek.

Az elmúlt héten különböző hírek, legendák keltek szárnyra az "E0" revíziójú Athlon 64 processzorok és a napjainkban kapható nForce 3 és 4 chipkészletű alaplapok kompatibilitásával kapcsolatosan. Az NVIDIA szerint, melynek termékei saját bevallása szerint tökéletesen kompatibilisek az új processzorokkal, "néhány" alaplapgyártó, például az ABIT és az EPoX nem tartotta be az AMD ajánlásait és ennek köszönhető, hogy BIOS-frissítéssel kell javítani egyes problémákat.

"Ha egy alaplap nem kapja meg a frissítést, nem fogja támogatni az AMD "E" revíziójú Athlon 64 processzorait. Semmi különös nincs ebben" -- tette hozzá az AMD szóvivője. "Az NVIDIA chipkészleteivel és az AMD processzoraival semmi probléma sincs" -- tette hozzá. Az Xbit labs információi szerint az Epox már dolgozik a problémán, míg az ABIT nem válaszolt a weboldal megkeresésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról