Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 31. 20:02

Ismét lecsapott a fájlcserélőkre a magyar rendőrség

A rendőrség múlt héten újabb csapást mért a fájlcserélő hálózatokra, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai ugyanis lefoglaltak egy DC++ szervert (hubot), melynek üzemeltetője a működtetés mellett maga is jogvédett filmeket és zenei felvételeket tett hozzáférhetővé. A rendőrök lefoglalták a hub egyik felhasználójának számítógépét is, aki jelentős mennyiségű jogvédett tartalmat osztott meg illegálisan a fájlcserélő rendszeren keresztül.

[HWSW] A rendőrség múlt héten újabb csapást mért a fájlcserélő hálózatokra, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai ugyanis lefoglaltak egy DC++ szervert (hubot), melynek üzemeltetője a működtetés mellett maga is jogvédett filmeket és zenei felvételeket tett hozzáférhetővé. A rendőrök lefoglalták a hub egyik felhasználójának számítógépét is, aki jelentős mennyiségű jogvédett tartalmat osztott meg illegálisan a fájlcserélő rendszeren keresztül.

Az előzetes szakértői vizsgálat megállapította, hogy a hub segítségével megosztott jogsértő tartalmak mennyisége -- az aktuális forgalomtól függően -- 1,5 és 7,5 terabájt között volt, ez 200-1000 darab DVD összkapacitásának felel meg. A fájlcserélő rendszerben olyan új filmeket is meg lehetett találni, melyek DVD-n még meg sem jelentek. A szóban forgó hub felhasználóinak száma csupán százas nagyságrendű, ilyen szempontból a kisebbek közé tartozik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról