Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 21. 14:09

Boltokban a Nokia 6680

A Nokia bejelentette, hogy megkezdte a februárban, a 3GSM konferencián bejelentett Nokia 6680 mobiltelefon kiszállítását a boltokba, valamint a mobilszolgáltató partnerekhez. A harmadik generációs hálózatokat is támogató okostelefont fényképezésre, videorögzítésre, illetve videokonferenciára hegyezte ki a gyártó, a készülék két beépített kamerát is tartalmaz, melyek közül egyik a telefon előlapján, a felhasználóra irányítva kapott helyet.

[HWSW] A Nokia bejelentette, hogy megkezdte a februárban, a 3GSM konferencián bejelentett Nokia 6680 mobiltelefon kiszállítását a boltokba, valamint a mobilszolgáltató partnerekhez. A harmadik generációs hálózatokat is támogató okostelefont fényképezésre, videorögzítésre, illetve videokonferenciára hegyezte ki a gyártó, a készülék két beépített kamerát is tartalmaz, melyek közül egyik a telefon előlapján, a felhasználóra irányítva kapott helyet.

A 3G WCDMA és GSM/GPRS/EGDE rendszereket egyaránt támogató, Series 60 operációs rendszert futtató okostelefont két kamerával, vakuval és 262 ezer színt megjeleníteni képes kijelzővel látták el. A Nokia 6680 az SMS-, MMS- és e-mail üzenetek mellett irodai dokumentumok kezelését is támogatja, PPT, DOC, XLS és PDF állományok is megnyithatók a segítségével. A beépített böngésző a WAP-oldalak elérése mellett teljes értékű webböngészőként is működik. A beépített memória akár 1 gigabájtosra is bővíthető.

A Nokia 6680 listaára 500 euró, azaz 123 ezer forint körül lesz, természetesen a szolgáltatók ebből kedvezményeket adhatnak. A készülékből kapható lesz egy 6681 nevű "butított" változat is, amely nem támogatja a 3G hálózatokat és csak egy kamera kap benne helyet, ezen kívül a képességei szinte megegyeznek a 6680-éval.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról