:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 16:19

Senkinek sem kell az olcsó Windows

Noha a korlátozott képességű, olcsó Windows már hónapok óta kapható egyes országokban, a Microsoft egyelőre nem látszik elérni a kitűzött célt, a kalózkodás visszaszorítását és a Linux terjedésének megzabolázását. Thaiföldön október, Malajziában és Indonéziában február óta érhető el a Windows XP Starter Edition, de az érdeklődés csekély. Elemzők szerint a Microsoftnak stratégiai váltásra lesz szüksége, hogy sikerre vigye az olcsó Windowst.

[HWSW] Noha a korlátozott képességű, olcsó Windows már hónapok óta kapható egyes országokban, a Microsoft egyelőre nem látszik elérni a kitűzött célt, a kalózkodás visszaszorítását és a Linux terjedésének megzabolázását. Thaiföldön október, Malajziában és Indonéziában február óta érhető el a Windows XP Starter Edition, de az érdeklődés csekély. Elemzők szerint a Microsoftnak stratégiai váltásra lesz szüksége, hogy sikerre vigye az olcsó Windowst.

A szoftvert nem lehet a boltokban megvásárolni, azt csak számítógépgyártókhoz juttatja el a Microsoft, hogy felelepítsék új gépeikre. A hírek szerint azonban a legtöbb PC-gyártó a felsőbb kategóriás rendszereihez inkább a Windows XP Home Editiont csomagolja, a olcsóbb konfigurációihoz pedig vagy Linuxot ad, vagy semmit. Láthatóan a legtöbb cég a szoftverek kérdését a vevőre hárítja, ha valakinek megfelel a Linux, akkor azt használja, ha Windowst szeretne, már 1000 forintnál olcsóbban kap kalózmásolatot. Kisebb PC-gyártók eleve kalóz Windowszal kínálják gépeiket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.