Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 10:01

A BearingPointhoz igazol át az Oracle pénzügyi igazgatója

Harry You
Harry You
[HWSW] Távozik az Oracle-től Harry You pénzügyi igazgató, jövőben a BearingPoint -- korábbi nevén KPMG Consulting -- tanácsadó céget fogja vezetni. Az Oracle közölte, hogy megkezdték You utódának keresését, és átmenetileg Safra Catz társelnök fogja ellátni a pénzügyi igazgatói teendőket.

A világszerte 16 ezer alkalmazottat foglalkoztató BearingPoint november óta keresett elnök-vezérigazgatót, akkor mondott le ugyanis Rand Blazer, aki egyben az igazgatótanács elnöke is volt. A korábban KPMG Consulting néven ismert vállalat vezetése jelentős átszervezésen esett át, mivel hosszú időn át gyenge pénzügyi teljesítményt nyújtott, rendszeresen a várakozások alatti eredményeket ért el. A cégnél emellett könyvelési "problémák" is felmerültek. Tegnap a BearingPoint azt közölte, hogy visszamenőlegesen módosítja a 2004-es év első három megyedévének eredményeit.

Harry You tavaly júliusban csatlakozott az Oracle-hez pénzügyi vezetőként, amikor a korább pénzügyi vezért, Jeff Henleyt az igazgatótanács elnökévé nevezték ki. You korábban a BearingPoint egyik legnagyobb riválisának, az Accenture-nek a pénzügyi igazgatójaként dolgozott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról