:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 11:19

A FreeSoft célkeresztjében az Axis

A tőzsdén jegyzett FreeSoft Rt. 120 millió forintért megvásárolná az Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészeinek 50,13 százalékát.

[HWSW] A tőzsdén jegyzett FreeSoft Rt. 120 millió forintért megvásárolná az Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészeinek 50,13 százalékát.

Az Axis-csoport tavaly hozzávetőleg 1,2 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el, amely 20 százalékos növekedés 2003-hoz képest. A csoport forgalmának hetven százalékát fejlesztési, tanácsadási tevékenységéből, harminc százalékát disztribúcióból érte el. A vállalat fejlesztésekkel, konzultációval, valamint a Cognos szoftverfejlesztő cég termékeinek hazai forgalmazásával foglalkozik. Az Axis-csoport legnagyobb megrendelői között található az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Foglalkoztatási Hivatal, valamint a Legfőbb Ügyészség is.

A FreeSoft éves jelentésében szerepel, hogy a vállalat 2005-ben több akvizíciót kíván végrehajtani. A cég az utóbbi hónapok során az Axis mellett megvásárolta a mobil technológiákat fejlesztő MoolTech Kft-t, valamint a Big Fish internet-technológiai Kft-t is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.