Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 11:06

Nyereséges negyedévet zárt, mégis csalódást okozott a PalmOne

A Treo telefonok sikerének köszönhetően nyereségbe fordult a PalmOne eredménye. A vállalat a február végén zárult negyedévben 285,3 millió dollár bevétel mellett 4,4 millió dollár nettó nyereséget ért el, míg egy évvel korábban a PalmOne 242,5 milliós forgalomról és 9,3 millió dollár veszteségről számolt be. A cég papírjainak árfolyama mégis zuhanásnak indult, amikor kiderült, hogy szállítási problémák miatt a jelenlegi negyedévben a bevétel és a nyereség messze az elemzői várakozások alatt várható.

[HWSW] A Treo telefonok sikerének köszönhetően nyereségbe fordult a PalmOne eredménye. A vállalat a február végén zárult negyedévben 285,3 millió dollár bevétel mellett 4,4 millió dollár nettó nyereséget ért el, míg egy évvel korábban a PalmOne 242,5 milliós forgalomról és 9,3 millió dollár veszteségről számolt be. A cég papírjainak árfolyama mégis zuhanásnak indult, amikor kiderült, hogy szállítási problémák miatt a jelenlegi negyedévben a bevétel és a nyereség messze az elemzői várakozások alatt várható.

A PalmOne előrejelzése szerint a mostani, negyedik pénzügyi negyedévben csupán 320-330 millió dolláros forgalom várható, ez messze alulmúlja a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők által átlagosan becsült 354,9 milliós szintet. A részvényenkénti profit 25-32 cent között várható, míg az elemzők 51 centre számítottak. A PalmOne szerint a vártnál pesszimistább előrejelzés oka, hogy bizonyos termékek szállítása kezdete a következő negyedévre fog átcsúszni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról