Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 11. 11:22

Megemelte negyedéves forgalmi előrejelzését az Intel

A termékei iránti vártnál jobb kereslet miatt az Intel tegnap, negyedévközi elemzői tájékoztatóján megemelte bevételi előrejelzését. A vállalat korábban 8,8-9,4 milliárd dolláros negyedéves forgalmat várt, most azonban már biztos benne, hogy a bevétel nem lesz kevesebb mint 9,2 milliárd dollár.

[HWSW] A termékei iránti vártnál jobb kereslet miatt az Intel tegnap, negyedévközi elemzői tájékoztatóján megemelte bevételi előrejelzését. A vállalat korábban 8,8-9,4 milliárd dolláros negyedéves forgalmat várt, most azonban már biztos benne, hogy a bevétel nem lesz kevesebb mint 9,2 milliárd dollár.

Andy Bryant pénzügyi igazgató elmondta, hogy az Intel minden termékvonala iránt a vártnál erősebb a kereslet, azonban ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos cikkekből szűkös a kínálat. A vártnál magasabb forgalom mellett a bruttó nyereséghányad is jobb lesz a tervezettnél, a cég szerint 55 százalék helyett 57 százalék valószínű. Ez a vadonatúj, 65 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológia bevezetésével kapcsolatos, ugyanis a költségek alacsonyabbak a vártnál -- mondta el Bryant.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról