Szerző: Ady Krisztián

2005. március 8. 14:12

A Nokia már fejleszti a következő N-Gage hordozható játékkonzolt?

[Clubic.com] A finn Nokiához közelálló források szerint nem szegte kedvét a cégnek az eddig megjelent két Nokia N-Gage készülékkel átélt kudarc, és a vállalat egy újabb verzió kifejlesztésén fáradozik. Az okostelefont és hordozható jákkonzolt kombináló készülékek eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, az ELSPA korábban megjelent véleménye szerint a készülék és a játékok eladásai semmilyen piaci hatással nincsenek.

[Clubic.com] A finn Nokiához közelálló források szerint nem szegte kedvét a cégnek az eddig megjelent két Nokia N-Gage készülékkel átélt kudarc, és a vállalat egy újabb verzió kifejlesztésén fáradozik. Az okostelefont és hordozható jákkonzolt kombináló készülékek eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, az ELSPA korábban megjelent véleménye szerint "a készülék és a játékok eladásai semmilyen piaci hatással nincsenek".

A kifejezetten játékra kialakított mobiltelefont a vállalat a Nintendo Game Boy piaci ellenfelének szánta. Az első N-Gage 2003 októberében jelent meg a piacon és tökéletes bukás volt, még a Nokia is elismerte, hogy az értékesítési adatok csalódást okoztak. Történt mindez annak ellenére, hogy a legnépszerűbb játékfejlesztők álltak az N-Gage mögé és olyan szoftverek jelentek meg rá, mint a Tomb Raider vagy a Sims.


Nokia N-Gage QD

A készülékből végül tavaly tavasszal piacra került egy új változat, azonban úgy tűnik, ez sem ért el az elődjénél nagyobb sikert, noha a Nokia több bosszantó apróságot kijavított. Az N-Gage QD kisebb és könnyebb is volt, mint az elődje, ennek ellenére nem sokkal népszerűbb, a két készülékből napjainkig mindössze 1,5 millió darab fogyott el.

A fejlesztés alatt álló új N-Gage az eddigi információk szerint már harmadik generációs mobilhálózatok kezelésére, WCDMA kommunikációra is fel lesz készítve, illetve egy amerikai, CDMA-változat is készül majd belőle. A további fejlesztések listája, illetve a várható megjelenés dátuma egyelőre sajnos nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról