Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 4. 09:25

Kipróbálható az új Netscape böngésző

Kiadta új böngészőjének bétaváltozatát a Netscape. A szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik az internetes adatlopást (phising) megelőző technológia, a vállalat nem titkolt célja, hogy a biztonság növelésével szeretne felhasználókat elcsábítani a piacvezető Internet Explorertől. A Firefox böngészőmotorra épített Netscape 8 előzetesét akárki letölheti a vállalat weboldaláról.

[HWSW] Kiadta új böngészőjének bétaváltozatát a Netscape. A szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik az internetes adatlopást ("phising") megelőző technológia, a vállalat nem titkolt célja, hogy a biztonság növelésével szeretne felhasználókat elcsábítani a piacvezető Internet Explorertől. A Firefox böngészőmotorra épített Netscape 8 előzetesét akárki letölheti a vállalat weboldaláról.

A Netscape 8 egy folyamatosan frissített feketelista segítségével blokkolja a hozzáférést azokhoz az oldalakhoz, amelyeket internetes bűnözők személyes adatok -- például hitelkártyaszámok, banki jelszavak -- eltulajdonítása céljából hoztak létre. Emellett a programban letiltható a webböngészési szokások figyelésére alkalmas sütik fogadása, valamint az ActiveX komponensek kezelése is.

Az eredeti tervek szerint a szoftvernek már februárban meg kellett volna jelennie, azonban egyes hibajavítások miatt a nyilvános béta kiadása elhúzódott. A Netscape közleménye szerint a bétateszt időszaka több hétig tart majd, azonban hogy a végleges verzió pontosan mikor jelenik meg, azt még nem tudni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról