:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 24. 15:55

Beépített merevlemez és megapixeles kamera a Motorola iTunes mobiltelefonban

[WSJ] A Wall Street Journal által szervezett D: All Things Digital konferencián személyesen Ed Zander, a Motorola elnök-vezérigazgatója mutatta be az egybegyűlteknek a vállalat hamarosan megjelenő mobiltelefonját, amely képes az Apple iTunes zenebolthoz kapcsolódni és az onnan letöltött zenéket lejátszani.

[WSJ] A Wall Street Journal által szervezett "D: All Things Digital" konferencián személyesen Ed Zander, a Motorola elnök-vezérigazgatója mutatta be az egybegyűlteknek a vállalat hamarosan megjelenő mobiltelefonját, amely képes az Apple iTunes zenebolthoz kapcsolódni és az onnan letöltött zenéket lejátszani.

A beszámolók szerint a D: konferencián Ed Zander által bemutatott készülék beépített hangszórója annyira erős volt, hogy fülhallgató nélkül is lehetett élvezni a zenét. Zander említést tett arról is, hogy a telefonban merevlemez szolgál a zeneszámok tárolására, illetve 1 megapixel felbontású kamerát is tartalmaz.

Egyelőre nem világos, hogy a mobiltelefonra hogyan kerülhetnek át a zeneszámok: a készülék csupán az iTunes PC-s kliensszoftverrel képes kapcsolatot létesíteni, vagy magával az internetes zeneáruházzal is, hogy onnan a felhasználó közvetlenül dalokat töltsön le. Erre a kérdésre bizonyára választ kapunk, amikor a Motorola hivatalosan is bejelenti a mobiltelefont. Hogy erre pontosan mikor kerül sor, azt egyelőre nem tudni, de a pletykák szerint a premier júniusban esedékes.

A toronymagasan piacvezető iTunes zenebolt további sikeréhez szüksége lenne arra, ha az interneten megvásárolt dalok a mobiltelefonokon is hallgathatóak lesznek. Egyes vélemények szerint -- amelyeket Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke is oszt -- a mobiltelefonok hamarosan átveszik a hordozható zenelejátszók szerepét és a legtöbben inkább a telefonjukat használják majd zenehallgatásra, nem pedig egy különálló MP3-lejátszót.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.