Szerző: Ady Krisztián

2005. február 28. 15:19

Hatalmas kapacitású mobil merevlemez a Fujitsu kínálatában

[Clubic.com] A Fujitsu bejelentette a legújabb mobil készülékek, elsősorban notebookok számára készített, hatalmas kapacitású merevlemezét, mely 2,5 hüvelykes mérete ellenére már 120 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas. A maga nemében kétségkívül rekorder, MHV2120AT jelölésű merevlemez fogyasztása kevesebb mint 1,6 W és csupán 23 dB zajt generál készenlét (idle) üzemmódban.

[Clubic.com] A Fujitsu bejelentette a legújabb mobil készülékek, elsősorban notebookok számára készített, hatalmas kapacitású merevlemezét, mely 2,5 hüvelykes mérete ellenére már 120 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas. A maga nemében kétségkívül rekorder, MHV2120AT jelölésű merevlemez fogyasztása kevesebb mint 1,6 W és csupán 23 dB zajt generál "készenlét" (idle) üzemmódban.

A Fujitsu legújabb mobil merevlemezét 8 megabájtnyi bufferrel látták el, mely segíthet kiegyensúlyozni a versenytársakénál valamivel alacsonyabb, 4200 fordulat/perces fordulatszámból adódó teljesítményhátrányt. Az átlagos elérési sebesség 12 ms, mely teljesen átlagos ebben a kategóriában.

A merevlemez nagyon ellenálló a külső behatások ellen is, működés közben akár 300 G-nyi gyorsulást is elvisel, míg kikapcsolt állapotban akár 900 G terhelés is érheti, az adatok mégis sértetlenek maradnak. Az MHV2120AT merevlemez kevesebb mint 100 grammot nyom, a 120 gigabájtos kapacitású verzió mellett ebből a sorozatból 40, 60, 80 és 100 gigabájtos változat is megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról