Szerző: Ady Krisztián

2005. február 28. 10:49

Új windowsos okostelefonok a Vodafone-nál

A Vodafone is bejelentette legújabb windowsos, harmadik generációs hálózatokat támogató VPA IV okostelefonját, mely nem meglepő módon ugyanaz a készülék, melyet a T-Mobile MDA IV jelöléssel dob piacra. Az új okostelefon jobb minőségű kijelzővel, gyorsabb processzorral rendelkezik és harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatokat is támogat.

A Vodafone is bejelentette legújabb windowsos, harmadik generációs hálózatokat támogató "VPA IV" okostelefonját, mely nem meglepő módon ugyanaz a készülék, melyet a T-Mobile MDA IV jelöléssel dob piacra. Az új okostelefon jobb minőségű kijelzővel, gyorsabb processzorral rendelkezik és harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatokat is támogat.

A Vodafone VPA IV okostelefonja GSM-hálózatokon is működőképes, és GPRS adatátvitelt is támogat. A Windows Mobile operációs rendszert futtató készülék beépített Bluetooth és WLAN hálózati vezérlőkkel, valamint két kamerával is rendelkezik. A kommunikátor kijelzője 640 x 480 pixel febontású, beépített Intel XScale processzora pedig 520 MHz-es lesz.

Az új Windows Mobile operációs rendszer nemcsak álló, hanem fekvő kijelző-elrendezést is támogat, így a 640 pixel széles kijelzőn már komolyabb weboldalak is megjeleníthetők.

A VPA IV mellett egy újabb, kisméretű windowsos okostelefont is bemutat majd a Vodafone: a VPA compact Windows Mobile 2003 SE operációs rendszert futtat és 108 x 58 x 18 mm méretű. A 2,8"-os érintőképernyő 240 x 320 pixel felbontású, a készülékbe épített digitális kamera pedig 1,3 megapixeles képek készítésére alkalmas.

A VPA compact 64 megabájtnyi beépített memóriája SD/MMC memóriakártyákkval tovább bővíthető, a vezeték nélküli kapcsolatot Bluetooth biztosítja. A beépített 1200 mAh kapacitású Li-Polymer akkumulátor a Vodafone szerint akár 5 órányi beszélgetést és 180 órányi készenléti időt is nyújthat.


Más gyártók is vásárolnak a HTC "Magician" kéziszámítógépéből

A VPA compact készüléket a tajvani HTC gyártja, ezt a készüléket számos más mobilszolgáltató, többek között a T-Mobile és az O2 is piacra dobja majd saját neve alatt. A Vodafone egyelőre nem árulta el mikor és milyen áron lesznek megvásárolhatók legújabb windowsos okostelefonjai, de az új készülékek valószínűleg a nyári, őszi hónapok során juthatnak el a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról