Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 22. 14:08

Növekedő bevétel és nyereség az Albacompnál

Bejelentette tavalyi pénzügyi eredményeit az Albacomp. A vállalat bevétele és nyeresége egyaránt növekedett, főképp az exportból, valamint a szolgáltatásokból származó forgalom javult látványosan.

[HWSW] Bejelentette tavalyi pénzügyi eredményeit az Albacomp. A vállalat bevétele és nyeresége egyaránt növekedett, főképp az exportból, valamint a szolgáltatásokból származó forgalom javult látványosan.

A fehérvári cég 2004-ben 15,2 milliárd forint árbevétel mellett 220 millió forint adózott eredményt ért el, előbbi 16 százalékos, utóbbi pedig 10 százalékos növekedést mutatott. Az export árbevétel több mint 200 százalékkal javult, a szolgáltatásból származó forgalom pedig 51 százalékkal ugrott meg. A Magyarországon eladott PC-k és szerverek száma közel kétszeresére, 22 ezer darab fölé nőtt, a külföldön értékesített Albacomp-termékek száma pedig meghaladta a 11 ezret.

Laufer Tamás vezérigazgató sikeresnek minősítette az évet, elmondása szerint az Albacomp elérte, egyes esetekben pedig túl is szárnyalta célkitűzéseit. Az idei évre a bevétel további 10 százalékos emelkedése mellett a profitábilitás javulását várja a cég. A vállalat 10 százalékra szeretné növelni részesedését a noteszgépek hazai piacán, illetve erősíteni szeretné a szolgáltatási részleget. Jelenleg még az Albacomp bevételeinek 70 százalékát adják a hardverek, Laufer várakozásai szerint azonban pár éven belül azonos arányban részesülnek a forgalomból a szoftverek és szolgáltatások is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról