Szerző: Ady Krisztián

2005. február 15. 11:57

Kijelzőgyártásban használatos technológiával készített, hajlékony processzort mutatott be az Epson

[Digit-Life] A Seiko Epson az LCD-kijelzők gyártásánál használt technológiával készült különleges, hajlékony plasztik felületen létrehozott mikroprocesszort mutatott be, mely teljesen kompatibilis a vállalat korábbi, S1C88 8-bites processzorával. Az új megoldással készített áramkör nemcsak hajlékonysága miatt figyelemreméltó, hanem különösen energiatakarékos is.

A műanyag felületen létrehozott tranzisztorokból álló processzor 70 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a jelenleg alkalmazott Epson mikroprocesszorok. Az Epson saját fejlesztésű SUFTLA techológiájával érte el azt, hogy az LTPS-TFT áramköröket hajlékony, flexibilis felületeken is létre lehessen hozni.

A 32 ezer tranzisztort tartalmazó, különböző vezérlést végző áramkörökbe szánt processzor 27 x 24 mm méretű, 140 mg súlyú és csupán 200 mikrométer vékony. Fogyasztása mindössze 180 mA 5 V-os feszültség és 500 kHz-es frekvencia mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról