Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 15. 11:01

A Novell GroupWise jövője

[HWSW] A Novell bejelentette fő csoportmunka termékével, a Novell GroupWise rendszerrel kapcsolatos hosszú távú terveit, amelyek keretében a következő négy évben a termék további három kiadása várható. A GroupWise következő, "Sequoia" kódnevű verziója 2005 nyarán kerül kiadásra, ezt követik az "Aspen" és "Cedar" kódnevű termékek várhatóan 2006 őszén illetve 2008 tavaszán. A GroupWise Sequoia újdonságaival kapcsolatos részleteket a Novell a márciusban Salt Lake City-ben megrendezésre kerülő éves BrainShare felhasználói konferenciáján jelenti be.

A Novell GroupWise egy teljes körű csoportmunka-támogató szoftvermegoldás, mely a vállalati felhasználók számára e-mail, naptár, azonnali üzenetküldés, feladatkezelés, valamint dokumentumkezelés és adattárolás funkciókat biztosít. A Microsoft Exchange első számú alternatívájának számító GroupWise az ügyfelek és az iparági megfigyelők körében régóta elismerést szerzett biztonsága és megbízhatósága miatt.

A GroupWise Sequoia jelentős fejlesztéseket biztosít a végfelhasználók számára mind a felhasználói felület fejlesztéseit, mind az új funkciókat tekintve. A Novell továbbfejleszti a GroupWise alkalmazásprogramozói és adminisztrációs felületeit is. A GroupWise Aspen termék a Novell tervei szerint további csoportmunka eszközöket és új, az adatok biztonsági másolatának elkészítésére szolgáló eszközöket tartalmaz majd. A GroupWise Cedar fő célja, hogy a GroupWise számos funkcióját minden platformon, időtől és helyszíntől függetlenül biztosítsa a felhasználóknak, valamint több adminisztratív funkciót és jobb skálázhatóságot biztosítson.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról