Szerző: Ady Krisztián

2005. február 15. 10:56

3GSM: Szélesvásznú kijelzővel rendelkező mobiltelefon a Samsungtól

[HWSW] A Samsung -- lassan hagyományt teremtő módon -- úttörő, egyedi fejlesztéseket tartalmazó mobiltelefonokkal tisztelte meg a 3GSM Világkongresszus közönségét. A dél-koreai vállalat közel tucatnyi új készüléket mutat be a show-n, de kizárólag erre az eseményre időzítette több harmadik generációs készüléke, köztük az SGH-Z500, az SGH-Z300 és az SGH-Z130 bemutatását. Az ázsiai piacra szánt mobiltelefonok között olyanok is találhatók, melyek digitális multimédiás műsorszórással (DMB) közvetített anyagok vételére is alkalmasak.

A Samsung tegnap bemutatott, európai piacra szánt, összecsukható SGH-Z500 mobiltelefonja a világ legkisebb 3G-s telefonja, méretei csupán: 89 x 44 x 24,5 mm. Az egy megapixeles kamerával ellátott telefon kis méretei beépített antennájának köszönhetők, memóriája pedig memóriakártyával tovább bővíthető.

Az új SGH-Z300 készüléket a zenelejátszásra hegyezték ki, két hangszórója háromdimenziós sztereó hanghatások létrehozására is képes. Ezt a harmadik generációs készüléket is 1 megapixeles kamerával látták el, képességeit Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat növeli. Ezt a mobitelefon is bővíthető memóriakártya segítségével.


Samsung Z130 elforgatható kijelzővel

Az SGH-Z130 mobiltelefon forgatható, 176 x 220 pixeles kijelzője egyedülálló, "szélesvásznú" megjelenítésre alkalmas, melyen kiváló minőségben tekinthetők meg az 1 megapixeles kamerával készített képek. Ez a telefon is képes Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező kiegészítők használatára. Az új készülékek a második-harmadik negyedévtől lesznek majd megvásárolhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról