Szerző: Ady Krisztián

2005. február 15. 14:42

3GSM: Új Panasonic mobiltelefonok

[infoSync, HWSW] A Cannes-i 3GSM konferencián mutatta be a Panasonic új készülékeit, az MX6, MX7, SA6 és SA7 mobiltelefonokat, a korábban már FCC-dokumentumokból megismert X800 összecsukható okostelefont, valamint az új háromsávos, GSM-hálózatokon működő VS3 készüléket.

16 millió szín, 1,3 megapixel

Az új telefonok többsége 2,2 hüvelykes képátlójú, 16 millió szín megjelenítésére képes, 240 x 320 pixeles kijelzővel rendelkezik, ilyet mostanáig nem építettek mobiltelefonba. A VS3 a Motorola RAZR 3 mobiljához hasonlóan csupán 18 mm vékony és 100 grammot nyom.

Az új készülékek páratlan kijelzőjéhez a VS3 esetében 1,3 megapixeles kamerát mellékeltek, mely 15 kép/másodperces sebességű videofelvételre is képes, akár a hang rögzítésével együtt. A telefon támogatja a 3D-s játékokat, a Java alkalmazásokat és az MP3 csengőhangokat.

Az új telefonban helyet kapott a Panasonic legújabb fejlesztése, a készülék előre jelezheti számunkra a kapott üzenetek hangulatát is. Amennyiben egy SMS-üzenetben egy bizonyos grimasz található, a telefon egy általunk megadott színű és ritmusú villogással jelezheti azt. A személyre szabhatóság fontos képesség volt a VS3 tervezésekor, nemcsak a telefon menüjét, hanem külsejét is átvarázsolhatjuk gyorsan cserélhető fedlapok segítségével. A VS3 mobiltelefon a harmadik negyedévtől lesz elérhető.


Forrás: infoSync World

X800

Az elmúlt hetekben megjelent, közel fél évet csúszó X700 megjelenésével már eleve magasra tette a mércét a symbianos okostelefonok között a Panasonic, az X800 azonban a világ legkeskenyebb okostelefonja még jóideig. A Cannes-ban bemutatott összecsukható Series 60-as mobilkészülék mindössze 17 mm vékony, mégis 1,3 megapixeles kamerával rendelkezik.


Forrás: infoSync World

A készülékre ráadásul nem kell annyit várni, mint az Európának szánt X700-ra, az új X800 egyes ázsiai piacokon már a jövő hónaptól megvásárolható lesz. A beépített memóriát miniSD memóriakártyával lehet majd bővíteni, melyen a mellékelt QuickOffice-szal szerkeszthető Microsoft Excel, PowerPoint és Word dokumentumok is helyet foglalhatnak.

A háromsávos GSM hálózatokat támogató X800 okostelefon Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatot is támogat, valamint minden olyan fejlett képességet beépítettek, mely elődjét, az X700-ast az egyik legokosabb mobiltelefonná tette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról