Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 14. 10:55

Közös Microsoft-Flextronics mobiltelefon-platform

[HWSW] A Microsoft és a Flextronics közös mobiltelefon-platform születését jelentették be, amelyre építve a mobiltelefon-gyártók gyorsan és olcsón dobhatnak piacra saját készülékeket. A "Peabody" a GSM és GPRS szabványokkal kompatibilis, azonban a Microsoft már dolgozik azon, hogy mobil operációs rendszere a nagysebességű EDGE adatátvitelt is támogassa. A Peabody a Windows Mobile operációs rendszer köré épül, fotók és videók készítését is támogatja. A platformot a gyártók több mint 18 ezer ponton szabhatják az egyedi igényeikre.

A redmondi vállalat feltett célja, hogy az asztali gépek után a mobil eszközöket is meghódítsa. Ezen a piacon a legnagyobb ellenfele a Palm OS és a Symbian OS, utóbbi az okostelefonok legnépszerűbb operációs rendszere.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról