Szerző: Budai Péter

2005. február 10. 09:46

Áprilisra tolódott a Doom 3 küldetéslemez megjelenése

[News.com] Az Activision és az Id Software szerdán bejelentették, hogy a sokakban vegyes érzelmeket kiváltó Doom 3-hoz április legelején érkezik a Resurrection of Evil kiegészítő lemez. A bővítés mind Xboxra, mind PC-re elérhető lesz. Ezzel már másodszor tolódik el a megjelenési időpont, legutóbb március elsejére ígérték.

Míg korábban a Doom 3 kizárólag PC-re volt elérhető, a kiegésztő lemezzel egyidőben az eredeti Doom 3 is elkészül Xboxra. Az átiratot a Vicarious Visions készítette: a konzolos változatban szélesvásznú megjelenítésen kívül 5.1-es Dolby Digital hanghatásokkal is találkozhatunk. A konzoltulajdonosok az Xbox Live szolgáltatáson keresztül, vagy egyszerűen a gépek összekötésével maximum négy fős multiplayer deathmatcheket vívhatnak, vagy akár közösen, egymást segítve is játszhatnak az amúgy egyjátékos üzemmódban.

Az áprilisi kiadáskor érkezik továbbá a Doom 3 limitált verziója, ami tartalmazza az Ultimate Doom és a Doom 2 játékokat is, valamint a játék készítéséről szóló képes beszámolót. A Doom 3: Resurrection of Evil küldetéslemezt a Nerve fejlesztette az Id szigorú felügyelete mellett.

A történet két évvel a Doom 3 eseményei után kezdődik a távoli Union Aerospace Corporation intézményben, a Marson. A kiegészítés természetesen új fegyvereket, eszközöket és szörnyeket jelent, így például megjelenik a "grabber gun" és egy sebezhetetlenséget eredményező relikvia. A játékban új térképeket és a Capture The Flag multiplayer módot is el lehet majd érni, valamint a többjátékos üzemmódban ezentúl egyszerre akár nyolcan is küzdhetnek egymás ellen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról