Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 8. 14:06

Már a magyar Windowsok eredetiségét is ellenőrzi frissítéskor a Microsoft

[HWSW] Február 7-én, azaz tegnap hazánkban is elindult a Microsoft "Eredeti Windows - Valódi Előny" (Windows Genuine Advantage) néven elindított globális kezdeményezése, amelynek keretén belül a Microsoft Letöltő Központ (Microsoft Download Center) ellenőrzi a felhasználó szoftverének eredetiségét.

Jelenleg még semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem éri azokat a felhasználókat, aki nem jogtiszta szoftverekkel rendelkeznek, azonban kérdéses, hogy ez meddig marad így. Hosszú távon egyértelműen az a Microsoft célja, hogy az illegális másolatokat használók ne tölthessék le a Windowshoz kiadott újdonságokat, azonban egyelőre nem tudni, mikor és hogyan zárják ki majd a kalózverziókat -- mondta el lapunknak Pozsony Balázs, a Microsoft Windows magyarországi termékmenedzsere.

Jelenleg a rendszer véletlenszerű kiválasztással ajánlja fel a lehetőséget az érvényesítési folyamatban való részvételre, a felhasználó maga dönthet arról, hogy ellenőrizteti-e Windowsának jogtisztaságát. Az eredeti szoftvert használók számára a Microsoft ingyenes hozzáférést biztosít különböző programokhoz, illetve további kedvezményeket ad.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról