Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 7. 14:25

Biztató pénzügyi eredmények a Lenovónál

[HWSW] A Lenovo Group pénteken 3,7 százalékkal csökkenő negyedéves bevételről és stagnáló nyereségről adott számot. A részben állami kézben levő kínai vállalat a december 31-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben 807,7 millió dollár bevételt, és 41,8 millió dollár nyereséget ért el. A cég képviselői nem adtak magyarázatot arra, miért csökkent a bevétel, azt azonban megjegyezték, hogy a PC-s üzletág forgalma 4 százalékkal emelkedett.

Elemzők szerint az IBM PC-s részlegének küszöbön álló felvásárlása előtt a Lenovo személyi számítógépes üzletágának javuló teljesítménye és a költségek csökkentése -- csökkenő bevétel mellett változatlan eredmény -- biztató jel. A kínai cég állítása szerint az IBM-ügylet előkészítése a tervek szerint halad annak ellenére, hogy az amerikai hatóságok, a tranzakció nemzetbiztonsági kockázatait feltárandó, nemrég mindenre kiterjedő vizsgálatot indítottak.

A Lenovo állítása szerint az IBM-ügyfelek 90 százaléka jól fogadta a felvásárlásról szóló bejelentést. Ez éles ellentétben áll a Merril Lynch kutatásának eredményével, amely azt találta, hogy a Lenovo megjelenése után 100 informatikai vezetőből 45 megfontolja az elfordulást az IBM PC-ktől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról