Szerző: Ady Krisztián

2005. február 2. 15:21

Új LCD monitorokkal és noteszgépekkel erősít 2005-ben az LG

[HWSW] Partnertalálkozóval egybekötött sajtótájékoztató keretében mutatta be 2005-ben piacra kerülő új termékeit az LG Electronics Magyar Rt. Az LG nemcsak új, a FLATRON termékcsaládba tartozó, különleges formatervezéssel ellátott LCD monitorokat, hanem új notebookokat és optikai meghajtót is piacra dob az idei év során hazánkban.

Új FLATRON LCD monitorok

Az új FLATRON LCD monitorok különféle igényeknek megfelelően készültek a szenvedélyes PC-játékosoktól az üzleti felhasználókig. Az új modellek az LG globális kiemelt termékeinek számítanak 2005-ben, így bemutatkozásukat világszerte aktív marketing- és promóciós kampány kíséri majd.

Az új FLATRON LCD 80-as sorozatú LCD monitorok 17 és 19 hüvelykes képátlóval lesznek kaphatók, fontos jellemzőjük a 12/8 ms-os válaszidő, valamint a rendkívül vékony kivitel. Nem csupán a panel melletti káva rendkívül keskeny, hanem a készülék mélysége is meglepő.


LG FLATRON 80-as sorozat

Az új FLATRON monitorokba épített f-Engine technológia a jobb minőségű képalkotást biztosítja, emellett pedig olyan újdonságok növelik a komfortérzetet, mint a teljesen, 360 fokban körbeforgatható kijelző. A PC-hez kötött monitorszoftver észleli a forgatást/billentést és automatikusan tükrözi, illetve elforgatja a számítógép képét.

Stílusos 40-es sorozat

A 80-as sorozat mellett a boltok polcaira kerül a 40-es és 50-es sorozat is, melyek közül az 50-es változatok nagyon keskeny kivitelüknek köszönhetően ideális választást nyújthatnak az irodában, üzlethelységekben, bankokban, reptereken, tervezőközpontokban.

A 40-es sorozatba tartozó 17 és 19 hüvelykes LCD monitorok elsősorban a stílusos megjelenést kedvelő felhasználóknak készültek. Az íves hátú, art-deco stílusú megjelenés a legfontosabb megkülönböztető jegy az előző, sima hátú kivitelhez képest, a fekete és ezüst színek használatával pedig a monitorok harmonikusan illeszkedhetnek környezetükbe.


LG FLATRON 40-es sorozat

Szélesvásznú kijelzők

A FLATRON Wide Display "szélesvásznú" sorozat tagjai 30-46 hüvelykes méretekben lesznek kaphatók. A monitorcsalád tagjai elhelyezhetők nyilvános helyeken, nyitott és zárt tereken, utcán, koncerttermekben, bemutatótermekben, bevásárlóközpontokban, reptéri várótermekben. Az új monitorok könnyen és helytakarékosan falra, plafonra vagy akár asztalra is szerelhetők, az S-IPS technológiának köszönhetően képük bármely szögből kiválóan látható.

A FLATRON LCD Multimedia sorozatba tartozó monitorok bármelyike televízióval, DVD lejátszóval, videokamerával, játékkonzollal, számítógéppel és audiovizuális berendezéssel is összeköthető, mindegyik készüléken található ehhez szükséges analóg bemenet. A széles képernyők 15:9 képaránnyal rendelkeznek.

Új LG notebookok

Az LG új noteszgépcsaládjai, az LM, LS, LW, LU és LP sorozat, valamint az LT20 Tablet PC a teljes szabadságot kínálják a felhasználóknak és ideális megoldást jelentenek azok számára, akiknek életük és munkájuk során nagy hangsúlyt kap a mobilitás. A készülékek elegáns, vékony megjelenése strapabíró belsőt takar: a notebookokat szinte bárhol használhatjuk, ideális megoldást jelenthetnek ipari, egészségügyi és üzleti környezetben is.

Az LW60/70 sorozatú, Intel Centrino platformra épülő új noteszgépekben 533MHz-es buszsebességgel dolgozó processzor található, amelyhez 2MB L2 cache belső memória és felszereltségtől függően 256-1024 megabájtnyi memória társul. Háttértárként egy darab 40-100 gigabájtos merevlemez választható. Az 1280 x 800 pixel felbontású, szélesvásznú (15,4"/17"), LCD-kijelzőt ATI Mobility Radeon X600 grafikus kártya szolgálja ki, amely 128 megabájt saját memóriával rendelkezik.

A grafikus kártya PCI Express interfészen keresztül csatlakozik a notebook alaplapjához. Az új készülék négyféle kártyaformátum közvetlen kezelésére (SD, MMC, MS, MS Pro) is alkalmas. Az LW noteszgépekbe épített DVD Super Multi meghajtó minden létező DVD-formátumot, köztük a két rétegű DVD-lemezek írását is támogatja.

A vezetéknélküli hálózati csatlakozást beépített antenna teszi lehetővé, a készülékek bármely számítógéphez, hálózathoz vagy az internethez is csatlakoztathatók. A Battery Miser technológiának köszönhetően a készülék a különböző funkciók (például hangerő-szabályozás, automatikus fényerő-beállítás, merevlemez) áramfogyasztásának ellenőrzésével szabályozza az akkumulátor élettartamát. A noteszgépek kétéves garanciával, magyar billentyűzettel, magyar nyelvű Windows XP operációs rendszerrel kerülnek forgalomba.


Az LG LT20-as Tablet PC-je

Ultrahordozható

Az LM60/70-es sorozat elsősorban ultrahordozható, rendkívül vékony és könnyű kivitele miatt számíthat a felhasználók érdeklődésére. A legújabb noteszgépek 2,1 kilogramm súlyúak és 23,4 milliméter vastagságúak. A készülékek tömör, emellett nagyon könnyű magnéziumötvözetből készült házban kaptak helyet.

A 14,1" és 15"-os, vékony LCD képernyő 85 fokos szögből is tökéletesen látható. Az LM60/70 sorozat szintén Intel Centrino platformra épül, a gyors grafikus megjelenítést itt is Mobility Radeon X600 videokártya biztosítja.

Az LS70, LT20 sorozat

A lekerekített formájú LS70-es noteszgépek 1,73 GHz-es processzor mellett DDR2 memóriamodulokat alkalmaznak a maximális teljesítmény érdekében. Az LG Battery Miser technológiája ezen készülékek esetében is magas akkumulátorélettartamot kínál, a normál hat cellás akkumulátorok akár 6,5, a nagykapacitású, kilenc cellás akkumulátor pedig akár 10 órán keresztül is képes működtetni a noteszgépet.

Az LT20-as Tablet PC-sorozat az ultra könnyű (1,75 kg) és szuper vékony (19,8 mm) notebookok közé sorolható. A felhasználók akár közvetlenül a Tablet PC érintőképernyős monitorjára is írhatnak egy digitális toll segítségével. Az LT20 négyféle grafikai szoftverrel kapható, rugalmas felépítésével, teljesen sík felületével e területek minden felhasználói igényét kielégíti.

A készülék előnyei a hagyományos képernyőkkel szemben egy prezentáció során is megmutatkoznak: a prezentáció anyaga az előadás alatt átszerkeszthető, különleges eszköz használata nélkül. Az írótoll segítségével egyszerűen átírjuk a képernyőn az adatokat, és a változtatás azonnal látható lesz a monitoron. Az LG LT20 sorozat 2004-ben elnyerte a RED DOT formatervezési díjat.

Külső DVD-író az LG-től

Az LG Electronics eddig is ismert volt kedvező árú, kiváló minőségű optikai tárolóiról. A már piacon lécő 16x-os, GSA-4160B jelű modellel képviselt palettát egy külső, GSA-5160D típusjelzésű készülékkel is kiegészítik, mely szintén támogatja a 16x-os DVD-írást és minden létező DVD-formátummal kompatibilis.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról