Szerző: Ady Krisztián

2005. január 28. 09:41

Hajlékony, műanyag LCD kijelző a Samsungtól

[Digit-Life] A Samsung hivatalosan is bemutatta legújabb, 5 hüvelykes átmérőjű LCD kijelzőjét, mely számos, eddig mellőzött felhasználási területen teszi elérhetővé az LCD panelek által nyújtott előnyöket.

A műanyagból készült 5 hüvelykes színes kijelzőt nemcsak mobilkészülékekben, MP3-lejátszókban és kézi számítógépekben lehet használni, hanem olyan helyekre is beépíthető, ahol a kijelző meghajlítására lehet szükség, legyen az egy háztartási eszköz, például egy internetkapcsolattal ellátott hűtőgép.

A képen látható módon meghajlítható színes kijelző felbontása 512 x 384 pixel, hüvelykenként 100 képpont, színfelbontásáról sajnos nem árult el adatokat a koreai vállalat. A kijelző kifejlesztésében közreműködött a SoftPixel is.

A két vállalat együttműködése kiterjedt a színfilterek és az alacsony hőmérsékletű technológia kidolgozására, mely lehetővé tette folyadékkristályok létrehozását a műanyag felületen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról