Szerző: Ady Krisztián

2005. január 26. 14:03

Áprilistól itthon is kapható lesz a Samsung hordozható video- és audiolejátszója

[HWSW] A Samsung kontinensünkön is elérhetővé tette többfunkciós Portable Media Center (PMC) hordozható lejátszóját, mely hétfőtől már számos európai országban is megvásárolható. Az YH-999 típusjelzésű lejátszó az országhatáron kívül 470 dollárba kerül, azaz hozzávetőlegesen 89 ezer forintos áron rendelhető meg egyes webshopokon keresztül. Itthon sajnos csak áprilistól lesz kapható, ráadásul igen borsos, 139900 Ft-os bruttó végfelhasználói áron.

A Samsung Microsoft szoftvert futtató PMC készüléke 3,5 hüvelykes színes kijelzővel rendelkezik, melyen keresztül Windows Media Video (WMV9) állományokat is képes lejátszani 320 x 240 pixeles méretben, maximálisan 500 kbit/s-os bitrátát támogatva. A beépített 20 gigabájtos merevlemez a maximális bitráta kihasználása esetén körülbelül 80 órányi videó, vagy felvett televízióműsor eltárolását és megtekintését teszi lehetővé.

A készülék képes USB-hostként is működni, tehát közvetlenül rá lehet csatlakoztatni a digitális fényképezőgépeket vagy flash drive-okat, melyekről a digitális képek rögtön át is tölthetők a lejátszó merevlemezére. Az elkészült képeket a színes kijelzőn vagy a tv-kimeneten keresztül is meg lehet tekinteni.

A videoállományok mellett a készülék teljes értékű audiolejátszóként is funkcionál, MP3 és WMA kódolású zeneszámokat hallgathatunk meg a segítségével. A 20 gigabájtos merevlemezen körülbelül 5000 zeneszám tárolható el, melyeket gyors, USB 2.0 interfészen keresztül tölthetünk át a lejátszóba. A Microsoft szoftvert futtató készüléket maximálisan támogatja a redmondi óriás Windows Media Player 10 alkalmazása is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról