:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 24. 13:37

Az otthonokat már meghódította a Wi-Fi

A Parks Associates által közzétett adatok szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakásoknak már 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot. A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

[HWSW] A Parks Associates által közzétett adatok szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakásoknak már 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot. A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

Az amerikai távközlési cégek, amelyek otthoni szélessávú internetkapcsolatot kínálnak, egyre nagyobb számban kínálnak vezeték nélküli megoldásokat a felhasználóknak, hogy kialakítsák otthoni hálózatukat. "Az SBC és a többiek, akik integrált Wi-Fi szolgáltatást nyújtó otthoni hálózati átjárókat kínálnak, segítenek a telepítésben és ha mégis valami probléma adódik, telefonos támogatást is nyújtanak. Ez sokak számára vonzó ajánlat" -- mondta John Barrett, a Parks Associates kutatási igazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.