Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 14. 12:24

Levélben mond fel az Oracle

[HWSW] Az Oracle igen szokatlan módját választotta a nemrégiben felvásárolt PeopleSoft egyes dolgozóinak elbocsátására, a hétvégén ugyanis több ezren levélben értesülhetnek arról, hogy munkahelyük megszűnt. Egyes alkalmazottaknak az Oracle a szervezeten belül más feladatot keres majd, azonban becslések szerint akár 6 ezren is elveszthetik az állásukat. A PeopleSoftnak világszerte mintegy 11 ezer dolgozója van. Hogy pontosan hány alkalmazottnak kell távoznia, az egyelőre nem ismert, az Oracle várhatóan ma hozza nyilvánosságra a végleges számokat.

Szakértők szerint az Oracle különösen durva módját választotta az elbocsátásnak. "Nagyon embertelen, ha érkezik egy felmondólevél, és senki sincs ott, akivel beszélni lehetne" -- mondta egy humánerőforrás-tanácsadó. Mások szerint az eljárás levét végül az Oracle ihatja meg, amelynek természetesen továbbra is szüksége van a PeopleSoft alkalmazottak egy részére. Nehéz lehet ezeket az embereket integrálni a vállalatba, amikor tudják, hogy társaikkal milyen módon bántak el.

Az Oracle a múlt héten zárta le a PeopleSoft felvásárlását, a cég 10,3 milliárd dolláros ajánlatát több mint 18 hónap huzavona után fogadták el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról