Szerző: Ady Krisztián

2005. január 13. 10:05

Közel másfél milliárd dolláros beruházással új LCD-gyárat épít Japánban a Sharp

[News.com] A folyamatosan növekvő kereslet hatására újabb dollármilliókat áldoz a Sharp a nagyméretű LCD-panelek gyártására. A vállalat szerdán jelentette be, hogy 1,46 milliárd dolláros beruházás keretében új LCD-gyárat épít Kameyama városban, Japánban, ahol a vállalatnak már van egy kisebb LCD-üzeme.

Az 1,46 milliárd dolláros beruházással felépülő, következő generációs gyárban kifejezetten nagyméretű folyadékkristályos paneleket fognak gyártani. Az innen származó LCD-kijelzők minimális képátlója 40 hüvelyk lesz, melyeket elsősorban LCD-televíziókban fognak alkalmazni. A gyár építése júliusban kezdődik meg, a sorozatgyártás megkezdése pedig 2006 októberében várható.

A befektetés hosszú távú, az LCD-gyárakba ölt dollárok igen lassan, évek alatt térülhetnek meg. A Sharp tájékoztatása szerint a gyárban létrehozott üvegszubsztrátumból nyolc darab 40 hüvelykes, vagy hat darab 50 hüvelykes paneleket lehet majd leszabni. A gyár kezdeti gyártókapacitása 15 ezer üvegszubsztrátum lesz havonta, melyet egy második gyártósor beállításával 2007-re 30 ezer darabra kívánnak növelni.

Az LCD-televíziók nagyobb felbontással, kisebb fogyasztással és kisebb súllyal rendelkeznek a plazmatelevízióknál, azonban hasonló képátlót tekintve jelenleg lényegesen drágábbak is az utóbbiaknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról