Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 23. 10:56

Két és félszeresére növekedett a Red Hat nyeresége

[HWSW] A Red Hat szerdán 155 százalékkal emelkedő negyedéves nyereségről számolt be, ahogy növekedett a vállalat előfizetéses konstrukcióját választó ügyfelek száma. A november 30-án véget ért negyedévben a linuxos cég 50,9 millió dolláros forgalom mellettt 10,8 millió dollár nyereséget ért el. A Red Hat eredményei megfeleltek az elemzők várakozásainak.

A november 30-án véget ért időszakban a Red Hat 132 ezer Red Hat Enterprise Linux előfizetést értékesített, Matthew Szulik, a cég elnök-vezérigazgatója mégis elégedetlen, ugyanis többre számított. Szulik elmondta, hogy vállalata nem ad árkedvezményeket csak azért, hogy egy megállapodás még a pénzügyi év vége előtt lezáruljon.

A Red Hat által kiérdemelt, de még be nem folyt bevétel a negyedév során 121,4 millió dollár volt, ami a megelőző negyedévhez képest 22 százalékos, éves szinten pedig 170 százalékos növekedés. Ez a bevétel azokat az előfizetési díjakat jelenti, amelyek megfizetésére az ügyfelek elkötelezték magukat, azonban még nem esedékesek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról