Szerző: Ady Krisztián

2004. december 20. 16:02

Két tévétunerrel látják el a legújabb bővítőkártyákat

[Digit-Life] Új irányba fejlesztenek a tv-tunereket piacra dobó cégek: egyre több gyártó dönt úgy, hogy nem egy, hanem két tv-modult helyez el az egyetlen PCI-foglalatot elfoglaló tunerkártyáján. A japán NOVAC mellett az európai Hauppauge is bemutatta a közelmúltban duáltuneres tv-kártyáját.

A felhasználók a feltuningolt tv-kártyáktól új szolgáltatásokat várhatnak el, mint például a valódi PIP (kép-a-képben) funkció megjelenése, vagy olyan kényelmi szolgáltatások bevezetése, melyek eddig csak két, különböző gyártótól származó tunerkártyával voltak elérhetőek. Miközben az egyik műsort felvesszük a merevlemezre, a másikat például zavartalanul megtekinthetjük.

A Hauppauge új terméke, a WinTV-PVR-500MCE TV-tuner még ennél is többet kínál, a PCI kártyán ugyanis két különálló MPEG-1/2 kódoló egység is található, így a kártya akár mindkét élő műsort képes rögtön betömöríteni, és a merevlemezre rögzíteni. A kártyán két SVIDEO-bemenetet is elhelyeztek, ezek azonban egyszerre nem használhatók.

A Hauppauge kártyája kitűnő kiegészítője lehet egy Windows Media Center Edition operációs rendszert futtató multimédiás számítógépnek, az új Microsoft OS egyik legnagyobb újdonsága ugyanis éppen az akár három tv-tunert is tartalmazó konfigurációk támogatása. Míg a japán vállalat kártyája csak NTSC-t támogat, a Hauppauge bővítőkártyája PAL I/B/G és Secam rendszerek jeleit is képes feldolgozni, így Európában bárhol használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról