Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 14. 14:19

Elektronikus tagdíjbevallás a magánnyugdíjpénztáraknál

[HWSW] Az Országgyűlés döntése alapján 2005. január 1-től a magánnyugdíjpénztárakba bevallók köre az interneten keresztül elektronikus formában, minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátva küldheti be tagdíjbevallását. A lassú és sok ügyféloldali hibával terhelt papíralapú ügyintézés elektronikus formába való átültetésével a magánnyugdíjpénztárak tetemes mennyiségű energiát és munkaerőforrást, a tagdíjbevallók pedig akár 200 ezer forintot is megtakaríthatnak évente.

Az új módszer alkalmazásával nincs szükség többé arra, hogy a tagdíjbevallók bevallásaikat egyenként floppyra mentve vagy papírt kitöltve juttassák el a magánnyugdíjpénztáraknak, hanem közvetlenül, interneten keresztül is benyújthatják azokat. "Mindezzel nemcsak időt, hanem pénzt is megtakarítanak, mivel ezentúl nem kell postaköltséget fizetni. Az így elküldött bevallásokat elektronikus formában kell tárolni, tehát a tárolási költségek is minimálisra csökkennek, nem beszélve a papír, illetve a nyomtatás megszűnéséről" -- mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról