Szerző: Ady Krisztián

2004. december 13. 11:52

Hamarosan a kézremegést is kiszűrhetik a mobiltelefonok kamerái

[Digit-Life] A Matsushita Electric Industrial leányvállalata, a Panasonic SC Device Solutions bejelentette, hogy olyan apró méretű, hordozható eszközökbe, mobiltelefonokba szánt, három megapixeles felbontású kameramodult fejlesztett ki, mely autófókusszal és optikai képstabilizáló rendszerrel is büszkélkedhet. A GP-KM3500V modul a Maicovicon szenzorsorozat tagja, és csupán 8,63 mm magas.

Az optikai képstabilizáló rendszert jelenleg csak a csúcskategóriát képviselő digitális fényképezőgépekben találhatjuk meg, mely hatékonyan szűrheti ki a kézremegésből származó képelmosódást. A mindössze 2,2 mikrométeres pixeleket készítő modul egyetlen építőkockában tartalmaz minden szükséges komponenst, a 3 megapixeles szenzort, a digitális jelfeldolgozó processzort (DSP), az infravörös szűrőt és a képstabilizáló rendszert. Utóbbi akár a 640 x 480 pixeles, 30 kép/másodperces videoállományok rögzítése közben is használható.

Az új kameramodullal egyidőben a vállalat egy 2 megapixeles autófókuszos és egy 1,3 megapixeles fixfókuszos modult is bemutatott, melyek szintén a Maicovicon sorozatba tartoznak. A 2 és 3 megapixeles kameramodulok sorozatgyártása 2005. márciusában indul meg, míg az 1,3 megapixeles modult januártól érhetik el a készülékgyártók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról