:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 3. 08:55

Vezeték nélküli hálózati vezérlőt kapnak a Samsung mobiltelefonjai

A Samsung bejelentette, hogy kisméretű, rendkívül energiatakarékos vezeték nélküli hálózati vezérlőt fejlesztett ki mobiltelefonok számára. A 802.11b szabványnak megfelelő hálózati vezérlő sorozatgyártását 2005-ben kezdik meg.

Bár a Wi-Fi vezérlő 802.11b szabvánnyal kompatibilis, nem támogatja a maximálisan elérhető 11 megabit/s-os nyers adatátviteli sebességet, a Samsung mérnökei 4.5 megabit/s-ban korlátozták a telefonok által elérhető adatátvitel mértékét. A lassabb sebesség azonban a fogyasztás drasztikus csökkenését eredményezte.

A világ legkisebb Wi-Fi vezérlője csupán 9 x 12 x 1,4 mm méretű, körülbelül 9 százalékkal kisebb, mint amelyeket a notebookokba szerelnek. Fogyasztása is alacsonyabb, 53 százalékkal kevesebb energiára van szüksége, mint a hasonló célból készített hálózati vezérlőknek.

A Wi-Fi chip segítségével olyan mobiltelefonok építhetők, melyek vezeték nélküli internetet nyújtó pontok, hotspotok környékén olcsó és villámgyors internetezést biztosíthatnak, vagy olcsóbb VoIP-alapú (hang az IP-alapú hálózaton) telefonálást nyújthatnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.