Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 30. 14:10

Az AOpen bemutatta a jövő noteszgépét

[x-bit labs] Az Intel csak a jövő év elején jelenti be hivatalosan a Centrino alkatrészcsalád legújabb generációját, amely a Sonoma fejlesztési kódnevet viseli, de az AOpen már bemutatta, milyen lesz a jövő notebookja.

A Sonoma platform számos új szolgáltatást és technológiát támogat, köztük a DDR2 memóriákat, PCI Express felületű perifériákat, a Serial-ATA merevlemezeket, valamint 7.1 csatornás, alacsony fogyasztású audiovezérlőt, illetve alacsony fogyasztásra optimalizált grafikus magot. Az új generációs chipkészlet újdonsága még, hogy támogatja a 400 és 533 MHz-es front side busz órajelet.

Az AOpen által bemutatott gép 15,1 hüvelykes, 1024x768 pixel felbontású kijelzőt tartalmazott és a gyártó állítása szerint akár 5,5 órán át is működtethető akkumulátorról. A DDR2 SO-DIMM memóriamodulokat a Corsair szállította, azonban hogy a 2,5 hüvelykes Serial-ATA merevlemez mely gyártótól van, azt a cég nem árulta el. Az AOpen 1558-JL kódnevű notebook jövőre kerül a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról