Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 22. 11:21

Az Intel legerősebb mobil processzorára épül a Clevo apró noteszgépe

[HWSW] Az Intel október végén jelentette be 2,1 GHz-es Pentium M processzorát, az erre épülő noteszgépek mostanában tűnnek fel a boltok polcain. Az egyik ilyen készülék a Clevo M121C, amely apró méreteit meghazudtoló teljesítményt kínál. A 12,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt számítógépben a 2,1 GHz-es processzor mellett 512 MB memória, 80 gigabájtos merevlemez és kétrétegű lemezek írására is alkalmas DVD-író dolgozik. A grafikáról a chipkészletbe épített vezérlő gondoskodik. A készülék hamarosan "szélesvásznú" kijelzővel is kapható lesz M121W néven.

Szintén a tajvani Clevo terméke a D900T notebook, amely a világon elsőként tartalmazza az NVIDIA GoForce 6800 videochipet. Az asztali Pentium 4 processzorra épülő konfiguráció érdekessége, hogy alaplapján egy RAID-vezérlő is található, a gépbe pedig két merevlemez is építhető, a legújabb, 100 gigabájtos meghajtók használatával a kapacitás így akár 200 gigabájt is lehet. A D900T kijelzője 17 hüvelyk átlójú, és 1680x1050 pixel megjelenítésére alkalmas. A számítógépet láthatóan nem mobil felhasználásra tervezték, tömege ugyanis eléri az 5,5 kilogrammot.


Clevo M121C

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról