Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 19. 15:11

Gyárthat Intel processzorokhoz szánt chipkészletet az NVIDIA

[HWSW] Az NVIDIA bejelentése szerint a cég kiterjedt, több évre szóló keresztlicenc-megállapodást kötött az Intellel, amelyben szerepel az Intel processzorok által használt front side busz technológiája is. A megállapodás értelmében az NVIDIA jogosult alaplapi chipkészleteket gyártani a világ legnagyobb chipgyártójának processzoraihoz.

Az NVIDIA régóta jelen van az alaplapi chipkészletek piacán, a vállalatnak azonban mindeddig nem volt a birtokában a szükséges licenc, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az Intel processzoraival kompatibilis termékeket gyártson. Most elhárult ez a jogi akadály, így hamarosan megérkezhetnek a piacra az Intel Pentium, Celeron vagy akár Xeon chipeket támogató nForce termékek. Az NVIDIA eddig kizárólag az AMD processzorokhoz gyártott chipkészleteket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról