Szerző: Ady Krisztián

2004. november 17. 11:53

A McAfee antivírus megoldása védi az NTT Docomo mobiltelefonjait

[HWSW] A McAfee VirusScan tartalomszűrő technológiával szerelte fel az NTT Docomo ma bejelentett új, FOMA901.i sorozatú mobiltelefonjait. A japán vállalat és a McAfee által közösen fejlesztett, beépített McAfee VirusScan komponens komplett tartalomvédelmet nyújt a következő generációs FOMA telefonoknak.

Az új NTT DoCoMo FOMA901.i sorozatú, harmadik generációs mobiltelefokba épített McAfee VirusScan szoftver képes az e-mail üzenetek és a böngészővel elérhető tartalmak szűrésére, a kártékony kódok mintázat (signature, kódrészlet) alapján történő felismerésére.

"A nemrég felfedezett férgek, mint például a Cabir azt bizonyítják, hogy szükség van kifejezetten a mobilvírusok ellen fejlesztett védelemre" -- mondta Victor Kouznetsov, a McAfee mobil-megoldások alelnöke.

A McAfee bejelentését megelőzően már az F-Secure is bemutatta egyes Symbian-alapú okostelefonokra telepíthető vírusvédelmi megoldását, mely annyiban különbözik a McAfee szoftverétől, hogy külön kell telepíteni, nem képezi a telefon beépített, szerves részét mint a FOMA telefonok szoftverébe épített McAfee VirusScan.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról