Szerző: Bizó Dániel

2004. november 16. 13:39

Új pehelysúlyú bajnok a Samsung csapatában

[Digital Chosun Ilbo] A Samsung vasárnap bejelentette, hogy hamarosan piacra fogja dobni kategóriájának legkönnyebb hordozható számítógépét. A 12,1 hüvelykes kijelzővel szerelt Sense Q30 mindössze 1080 grammot fog nyomni. A dél-koreai elektronikai behemót szerint az eszközt egy akkumulátorral akár három és fél órán, egy második, nagy kapacitású teleppel pedig legfeljebb 7 órán át használhatjuk újratöltés nélkül. A sokat sejtető, No-Fan elnevezésű belső design a lehető leghalkabb működést célozza meg.

Az új modellel a Samsung -- saját bevallása szerint -- erősíteni kívánja arculatát az ultrahordozható PC-k (sub-notebook) vásárlói között, valamint élénken jelen kíván lenni a japán vállalatok által dominált sub-notebook piacán. Hazájában a Samsung már tíz éve piacvezető a notebookok terén.

A The Sense Q30 ultraalacsony feszültségű Intel Centrino 733 lapkakészlettel érkezik, amely többek között egy Pentium M 1.1A GHz processzort és 802.11g vezeték nélküli hálózati vezérlőt is tartalmaz. A gép 40 gigabájtos merevlemezzel, 512 MB memóriával, külső modemmel és egy külső CD-RW/DVD meghajtóval 3,1 millió wonba, azaz nagyjából 540 ezer forintba kerül majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról